Vad är Tiny house movement?

Fler och fler börjar tala om Tiny house rörelsen. I USA började det som en reaktion på bostadsbristen efter orkanen Katarina och fortsatta växa under den ekonomiska krisen i USA . Idag är rörelsen en reaktion på den globala ekonomiska krisen, ökad konsumtion och den stora användningen av naturresurser – som stora hem innebär. Mindre hus har mindre ekologisk påverkan på naturen och möjliggör alternativa levnadssätt och mer tid. De som bor i Tiny Houses har downsizat sitt boende och förenklar sin livsstil.
Att det är en rörelse och sker på många platser i världen inspirerar mig och får  mig till att känna gemenskap och att vi är på rätt spår. Det får mig också till att fantisera om att delar erfarenheter om att bo & bygga tiny house och fördjupar vår kunskap om rörelsen, praktisk byggande och samhällsförändringen Tiny Houses kan stödja.

“People are thinking more about what really is a luxury now. Is it a 30-year mortgage, or is it just living simply and having the time to do more of what you want? And I think a lot of people are starting to really change their idea of the American Dream.”
Jay Shafer som driver Tumbleweedhouses

En annan amerikansk pionjär är Dee:
http://www.yesmagazine.org/issues/sustainable-happiness/living-large-in-a-tiny-house

http://www.youtube.com/watch?v=3MlMVqRYQB4&feature=player_embedded
Här är en undersökning gjord på Tiny house – boende människor, vet inte hur den är faktamässigt korrekt den är, trots det väcker den tankar om vår beroende och ekonomiska system.

TinyHouses-Infographic-1000wlogo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s